Fotocarouseldonderdag 4 februari 2016

Williams ‘shake and pump’

Serena en Venus Williams hebben gezamenlijk in het internationale vrouwentennis een revolutie ontketend. Het powertennis was geboren. De uitdossingen werden steeds uitdagender. Het was voor een rapper het moment om een ode aan de zusjes Williams te maken. ‘Shake’, ‘pump’ en ‘grip’ komen in de clip meerdere malen terug net als verschillende staaltjes spierballentennis waar vooral Serena het patent op heeft.

Het Premier League Dartscircus brandt weer los!

Vanaf vanavond gaat het weer gebeuren, want de komende 16 weken zijn de donderdagen gereserveerd voor de zwaarste dartscompetitie ter wereld. Dit mede doordat de rest van de darts (vloer) toernooien in het weekend ook gewoon doorgaan en er daardoor een heel druk programma voor de deelnemers ontstaat. De wildcards zijn zodanig verdeeld, dat het deelnemersveld dit keer bestaat uit de beste tien spelers van de wereldranglijst, hetgeen ook niet altijd zo is. Vorig seizoen bijvoorbeeld mochten Kim Huybrechts en Stephen Bunting als revelaties van het seizoen nog meedoen, terwijl ze niet bij de beste tien stonden. Dit omdat Ian White wel constant lang meedeed in toernooien, maar geen winnaar was en Robert Thornton vorig seizoen een groot gedeelte van het seizoen zwaar uit vorm was. Hopelijk helpt het voor de live-uitzendingen op RTL7 ook mee, dat er zich geen enkele Nederlandse voetbalclub zich voor de Europa League heeft geplaatst, zodat dartsminnend Nederland het ook helemaal live zou kunnen meemaken. Er is dit jaar ook nog een primeur, want voor het eerst doet de Premier League een land aan, wat buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland ligt. Op 12 mei zijn er weliswaar nog maar acht darters over, maar zijn er wel vijf wedstrijden. Laten we hopen, dat Van Barneveld en Van Gerwen er dan nog bij zijn en dat uitgerekend zij in hun tweede en tevens laatste partij van de avond tegen elkaar mogen. Dat zou pas echt mooi zijn in een afgeladen Ahoy in Rotterdam! En ja, het is de enige competitie waarin er 14 legs gespeeld worden, dus een 7-7 gelijkspel zou voor het echt optimale genieten ook wel lekker zijn. De verwachting dat Van Gerwen en Van Barneveld erbij zullen zijn is nadrukkelijk aanwezig. Van Gerwen zal er helemaal op gebrand zijn, want behalve het WK was de Premier League het enige toernooi wat hij vorig jaar niet won. Bovendien is hij in een absolute bloedvorm. Beide toernooien werden overigens gewonnen door Gary Anderson, die nu voorlopig in een wat mindere vorm dan vorig seizoen lijkt te verkeren, maar wel een geducht concurrent blijft.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Van Barneveld ging er afgelopen weekend in het eerste toernooi tussen de beste 16 van de wereld er in de eerste ronde uit, was vorig seizoen alleen op TV toernooien in vorm en plaatste zich niet voor de eerste wedstrijd in de European Tour, de Dutch Darts Masters. Het WK behoedde Van Barneveld voor een vrije val op de wereldranglijst, maar in de Premier League is hij meestal een zekerheidje en hij is nog altijd zeer populair in Engeland, waardoor hij van Sky Sports het laatste beschikbare ticket kreeg. Het vertrouwen van de TV zender zal hij zeker niet gaan beschamen. Phil Taylor is een belangrijke outsider. Veel mensen zien het niet meer zo zitten, dat hij de eerste vier haalt, maar hij bewees afgelopen weekend in de Masters, het weekendtoernooi tussen de beste 16 ter wereld, dat hij er weer staat. In de halve finale tegen Van Gerwen stond Taylor met 9-6 voor, maar toen kreeg hij voor het eerst met een hem onbekend gevoel te maken. Taylor kon winnen van de nummer een van de wereld, hetgeen hem allang niet meer was gelukt. Taylor moest nog even wennen aan die positie, omdat hij steeds zelf die nummer een was en het lukte hem uiteindelijk niet om Van Gerwen te verslaan. Door een tactisch foutje waardoor Van Gerwen 144 kon uitgooien voordat Taylor aan zijn 32 kon beginnen, werd het gelijk. Het werd nog 10-9, maar Taylor werd bevangen door de zenuwen en miste maar liefst zeven matchdarts en Van Gerwen blies in de leg daarna het kaarsje definitief uit door met 11-10 te winnen. Maar nu Taylor dat ook weer heeft meegemaakt, zal hij er alles aan doen om dat geen tweede keer meer te hoeven ondergaan en volgens mij gaat hij dat finaletoernooi gewoon halen. Van Gerwen won overigens dat toernooi door Dave Chisnall, een andere outsider voor de Premier League, kansloos met 11-6 te verslaan. Voeg daarbij nog de psychologische oorlogvoering van James Wade, het wisselvallige van Adrian Lewis, het kapseltje en het niet kunnen winnen van de echte groten van Peter Wright, de langzaam terugkerende vorm van Thornton en de zeer hoge snelheid van debutant Michael Smith bij. Garantie verzekerd dat het weer een zeer spannend geheel gaat worden met de immer mentaal zware Premier League!

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro