Fotocarouseldonderdag 18 februari 2016

Jonglerende trainers

Vaak hebben trainers die zelf vroeger op een hoog niveau hebben geacteerd nog even de drive om iets van hun kunnen te tonen aan een wat groter publiek. Draait er een camera bij de training en je ziet een bal liggen, komt er een bal tijdens een wedstrijd je richting op of neem je deel aan een rondo bij de training, dan is de voormalige wereldster nooit te bedonderd om nog iets van zijn vergane glorie te tonen aan een grote publiek. Kijk maar…

Richard Krajicek hoopt op meer voor het ABN AMRO-tennistoernooi

Afgelopen zondag eindigde het ABN AMRO-tennistoernooi. Een toernooi dat aanvankelijk wel een paar toppers zoals Roger Federer en Richard Gasquet in de rangen had staan. Helaas hadden zij last van blessures en toen was Marin Cilic, die op de dertiende plaats van de wereldranglijst staat, ineens de eerst geplaatste op de ranglijst. Het toernooi heeft te kampen met een zeer wisselende bezetting, want in 2015 deden er maar liefst vier top tien spelers mee. De toeschouwers-aantallen zijn er niet eens zoveel minder door, want slechts twee keer werden er meer toeschouwers gezien dan dit seizoen. Er kwamen maar liefst 114.339 toeschouwers naar Ahoy, die ondanks de absentie van Federer en de domper die daardoor ontstond zich wel vermaakten met andere wedstrijden, trainingen en quizzen. Ter illustratie: het record werd in 2013 gevestigd en was 116.354 toeschouwers, toen er ook vier spelers uit de top tien meededen, waaronder Federer toen ook de belangrijkste magneet was, die de toeschouwers aantrok. In totaal kunnen er trouwens 130.000 toeschouwers in Ahoy. De toeschouwers zagen Martin Klizan verrassend het toernooi winnen. Deze Klizan speelde een aantal zeer spectaculaire wedstrijden, waarbij hij een aantal keren van een schier onmogelijke achterstand toch nog wist terug te komen. In de kwartfinale wist hij vijf matchpoints te overleven om uiteindelijk te winnen en in de halve finale deed hij ongeveer hetzelfde, maar hield het voor zijn tegenstander bij drie matchpoints op. Ook in de finale kwam hij achter, om zich daarna als beroepsoverlever weer op te richten en net zoals de vorige twee rondes de derde set makkelijk te winnen. Hij neemt terecht de beker en het prijzengeld voor de winnaar mee naar huis en schaarde zich als redelijk kleine tennisser in een imposant rijtje oud-winnaars. Kijk maar naar het volgende rijtje van de afgelopen vijf jaar: Roger Federer, Juan Martin Del Potro, Tomas Berdych, Stan Wawrinka en Martin Klizan. Schitterend rijtje om in plaats in nemen voor de nummer 46 van de wereld!

ABN AMRO-tennistoernooi

Ondanks het brede deelnemersveld net onder de top, de hoge bezettingsgraad van Ahoy en de spannende wedstrijden is het toch wel jammer dat de absolute wereldtop door toernooidirecteur Richard Krajicek ervan moet worden overtuigd om in Rotterdam hun gezicht te laten zien. Tot en met 2018 blijft dit in ieder geval zo. Maar Rotterdam lijkt er goed op te staan wat betreft de doorstroming naar de Masters-toernooien toe en Krajicek gaat behalve een nieuwe poging om een van de absolute wereldtoppers te strikken volgend jaar nog een grotere uitdaging aan. De hoop is er namelijk, dat in 2019 een doorstroming is ten koste van een van de andere Masters-toernooien. Als hij daar echt succesvol over zou kunnen lobbyen, zou dat betekenen dat de top 30 van de wereld verplicht is, om in Rotterdam te komen spelen en dat zou zonder enige moeite pas echte tennisgekte en een overvol Ahoy kunnen veroorzaken. Misschien dat deze tennistempel dan wel twee keer gevuld zou kunnen worden en er een nog breder programma van nevenactiviteiten ontstaat! Maar waar Krajicek en zijn toernooi nog even van moeten dromen, heeft Martin Klizan dit weekend al bereikt. Hij staat nu al in Rotterdam tussen de grote winnaars. In 2018 wordt bekend of het gelukt is om Rotterdam in 2019 tussen de grote toernooien te krijgen. Alvast succes gewenst met het lobbyen daarvoor, Richard!

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro