Fotocarouselvrijdag 15 april 2016

Behangkoning loopt binnen

“Ik moet nog steeds mijn rolletjes behang verkopen anders kan ik mooi mijn hypotheek niet betalen.” Tot voor kort het antwoord van de Haagse behangkoning John van Zweden wanneer iemand hem om een gunst (lees: geld) vroeg. Benieuwd hoeveel mensen er nu bij Van Zweden aankloppen nu men weet dat hij over enkele weken multimiljonair wordt. Hij gaat zijn aandelen, samen met de andere eigenaren, in de club Swansea City verkopen aan twee Amerikaanse investeerders. Bedragen noemen is niet chic, maar volgens de verschillende media zal hij ruim acht miljoen toucheren voor de 50.000 pond die hij destijds betaalde voor zijn aandelenpakket in de club die toen op sterven na dood was. Van Zweden blijft wel betrokken bij de club. “Ze hebben me gevraagd voor het nieuwe bestuur, omdat ik er al vanaf het begin bij ben.”

John kennende blijft hij dat doen waar hij nu mee bezig is. Op en neer vliegen tussen Den Haag en Swansea. Hij zal misschien de business in de behangzaak wat meer aan anderen overlaten, en meer tijd aan zijn gezin besteden. Want een familieman is hij. En een ADO fan, getuige het ADO museum dat hij, al voor die in het Kyocera Stadion geopend was, in zijn behangzaak heeft. Hij is een kritisch volger van de Haagse club. In de media met het hart op de tong vertelt hij wat er mis is met de club. Daarom ook een graag geziene gast in voetbaltalkshows. De man, die ooit met een shovel voor de ingang van het Zuiderpark stond omdat hij nog geld tegoed had van de club, gaf na het uitkomen van zijn biografie veel lezingen in den lande. Tot vermaak van veel amateurvoetballers die hun hart verloren aan de Haagse zakenman en de vele anekdotes die hij oplepelde.

John van Zweden

Uit een artikel van Bas Hakker in de Nieuwe Revu de volgende anekdote:

Van Zweden is niet alleen mede-eigenaar van Swansea City, hij regelt al jaren voor vele Nederlanders toegangskaarten zodat ze een bezoek kunnen brengen aan ‘zijn’ club in Wales. In 2004 maakte Ton ook zo’n klassiek mannenweekend (vrouwen, voetbal en veel drank) mee en het zette zijn leven op zijn kop. ’s Avonds kwamen we in een leuke kroeg in het sfeervolle Wind Street terecht waar Ton zowaar de aandacht van een meisje ving. Zó lelijk was ze niet eens want Wales heeft een vrouwenoverschot. Dat meisje vraagt Ton of hij wil dansen waarop hij zegt…; zijn Engels was niet geweldig: ik ben 25 jaar gemarried met my wife en we hebben nog nóóit gedanst.’ Ton ging nog even aan de slag met gebarentaal, maar hij sliep gewoon in het hotel bij de andere mannen. Eenmaal thuis bij zijn vrouw sloop hij echter uit bed om dat meisje uit Wales te sms’en. John met een glimlach in zijn microfoon: ‘Toen zijn vrouw vroeg wat hij aan het doen was, zei hij: ik ga in Wales wonen. Dat heeft hij 4,5 jaar volgehouden en pas toen hij zijn baan verloor, is hij weer deze kant op gekomen want hij kreeg een holpenalty. Nu woont hij ergens in Groningen.’

Zeker uit de mond van John met de Haagse tongval klinkt het allemaal nog leuker. En zullen die ruim 8 miljoen euro straks de Haagse behangkoning gaan veranderen. Nee hoor, wij denken van niet. Maar we zijn wel benieuwd wat hij met al dat geld gaat doen. Wij denken wel te weten dat minimaal de helft gaat naar zijn familie waar hij zielsveel van houdt, en de andere helft gaat naar goede doelen of stopt hij in projecten waarin hij gelooft. John van Zweden wordt over een aantal weken multimiljonair, maar het leven gaat door. Ook voor John. Behalve in de verschillende bestuurskamers in de Premier League, blijft hij rondlopen in trainingpakken die hem typeren. Multimiljonair of niet….

Scheids, wat doe je nu?

Niets Nederlandser dan korfbal, maar ook niets Nederlandser dan revoluties in de vrije sex. Had de korfbalscheidsrechter dat in gedachten toen op zijn weg een wulpse korfbalster verscheen? Die heeft thuis wat uit te leggen, denken wij zo.

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro