Fotocarouseldonderdag 24 maart 2016

"Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd."

Johan Cruijff, wie kent hem niet. Bekend van zijn grootse voetbaldaden en van zijn bijzondere uitspraken.

Ik denk dat iedere voetballiefhebber vandaag bedroefd is over het verlies van Johan Cruijff, ongeacht van welke club hij of zij supporter is.

Laten we hem herinneren voor alles waar hij voor staat en stond: verbroedering door sport.

In de sportgedachte is iedereen gelijk en wordt er niet gekeken naar afkomst, huidskleur, ras of geslacht. Helaas is de werkelijk om ons heen niet zo ideaal en komt haat, nijd en geweld soms heel dichtbij. Laten we proberen wat meer tolerant te zijn tegen elkaar, maar laten we nimmer tolerant zijn tegen intolerantie, want tolerantie van intolerantie leidt enkel tot meer intolerantie.


Johan Cruijff: * 25 april 1947 - † 24 maart 2016

Sport en weer

Sport en weer. Nog eens combinatie die niet altijd goed uitpakt. Sneeuw, wind, regen, hagel en onweer. Het is niet altijd goed voor de sporters of de ondergrond waar zij op spelen. Het leidt vaak tot afgelasting van wedstrijden en wanneer er niet meer verder gespeeld kan/mag worden, verzinnen de sporters altijd wel wat leuks om toch nog actief te blijven.

Teleurgestelde Verstappen laat zich te ver gaan

Soms schijnt Formule 1 wel eens op voetbal te lijken. Waar sommige trainers In de eredivisie in een vroeg stadium beslissen om door te willen groeien door een andere uitdaging aan te gaan nemen, zei Max Verstappen in de winterstop te twijfelen over het feit of hij na dit seizoen nog wel voor Toro Rosso wilde blijven uitkomen. Het resultaat is hetzelfde gebleken: Prompt draait het even het niet meer zoals het zou moeten en leiden de veelbelovende trainingen en kwalificaties (even) niet meer tot het gewenste resultaat! Het zal je ook maar gebeuren als Verstappen zijnde. Doordat er dit seizoen een betere motor tot hun beschikking staat, gaan de testen zowel bij hem als zijn teamgenoot Carlos Sainz schitterend. Beiden zijn daarin zo ongeveer de beste van de rest na Mercedes en Ferrari. Ook de kwalificaties in Melbourne verliepen zeer goed en dan gaat het op het beslissende moment fout door tactische fouten. Na een goed begin van de race begint het bij een verkeerde bandenkeuze nadat de race wegens een crash is stilgelegd en een foute pitstop nadat de race weer hervat was. Verstappen's team staat niet klaar nadat Sainz al heeft mogen stoppen en hij verliest zeven seconden, waarop hij zakt van plaats vier naar plaats twaalf. Het F-woord valt dan al regelmatig en Verstappen weet zich mentaal niet meer over die fout heen te zetten. Vooral niet als de deze keer langzamere, minder attente en de zich vaak verremmende teamgenoot Sainz verzuimt om hem later in de race alsnog door te laten, zodat Verstappen met zijn gedurfdere inhaalacties nog een paar coureurs zou kunnen inhalen om zo een hogere positie te kunnen halen. Verstappen probeert de zich verremmende Sainz nog wel in te halen, maar bij die poging botsten beiden zelfs nog bijna tegen elkaar en kwamen beiden dus bijna helemaal niet in de uitslag voor.

Max Verstappen

Uiteindelijk wordt Sainz slechts negende en Verstappen slechts tiende. Hij toonde echter na de race een menselijke, maar zeer onprofessionele houding. Verstappen uitte de frustraties over de gebeurtenissen in zijn team tijdens de race zeer nadrukkelijk en vergat daarbij zijn eigen optreden. Buiten het feit dat hij zijn grieven beter binnenskamers kon spuien, vergat Verstappen dat hij zich dusdanig door de gebeurtenissen tijdens de race uit het veld liet slaan, dat er van de getalenteerde durfal niets meer overbleef en hij daarom ook niets meer dan de tiende plaats kon afdwingen. Hopelijk leren zowel Verstappen als zijn team van deze race en gebeurt het zo niet meer. Fouten mogen gemaakt worden, maar bij herhaling wordt Verstappen's kans op hogerop te komen kleiner. Maar gelukkig lijkt de storm binnenskamers bij een briesje gebleven te zijn en is alles weer gericht op de race in Bahrein over anderhalve week. En nu als goede karaktertest proberen om na een goede kwalificatie wel een goed resultaat neer te zetten met een team waarbij de neuzen gewoon weer dezelfde kant op staan en de coureurs weer helemaal met hun gedachten bij de race zelf kunnen zijn. Dan zou het makkelijk weer tot het gewenste resultaat kunnen leiden, alsof er daar in Melbourne niets is gebeurd!

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro