Fotocarouselvrijdag 1 april 2016

Het geld is binnen, de soap gaat verder

Typisch dat ADO Den Haag dit overkomt. Krijgen ze eindelijk geld binnen van het United Vansen van Wang Hui en gebeurt dat dan op 1 april. Geen mens die het geloofde toen het naar buiten kwam. Alle serieuze en minder serieuze media vonden het geen geslaagde 1 april grap. Maar wat bleek: na een officiële reactie van de gemeente Den Haag en ADO Den Haag wilden we het eindelijk wel geloven. Niet de ruim 3,7 miljoen die was toegezegd. Maar 2 miljoen moet genoeg zijn om de 'hoge nood' te doen vergeten. Dit seizoen is gered, op naar het volgende. In eerste instantie wilde ADO Den Haag het bedrag dat ontvangen was niet vermelden. Het bleef intern. Totdat wethouder De Bruijn van Den Haag het bedrag doodleuk vertelde. Misschien had men bij ADO en de gemeente beter het een op het ander moeten afstemmen om een mogelijke 1 april grap voedingsbodem te geven. Er kwam echter ook naar buiten dat commercieel directeur Peter Berg de laan werd uitgestuurd. Hem was een andere functie aangeboden binnen de organisatie, die volgens Berg niet uitdagend genoeg was. Een opvolger werd (nog) niet benoemd, maar men moet niet raar opkijken wanneer dat een Chinees/Nederlandse marionet/salestijger van de heer Wang Hui gaat worden. Werd Berg verweten dat hij niet genoeg sponsors aan zich gebonden had, was hij degene die verzaakte in het maken van een 'een-eigen-broek-ophouden' beleidsplan? Het is goed dat de prestaties op het veld wellicht beter zijn dan ernaast en daarom de rust toch nog redelijk is gebleven.

Hui Wang

Foto: Ronald Mooiman

Tenminste, voor de buitenwereld. De verwachting is dat na Maarten Fontein en Peter Berg er nog een reorganisatie-'ronde' gaat komen. Iedereen (in- ex extern) houdt zijn hart vast en adem in, wat de Chinese inbreng verder zal zijn. De heer Wang Hui sprak van een slecht op gang gekomen huwelijk waar beide partijen dichter naar elkaar moesten groeien. Hij wil nog steeds met ADO Den Haag in de eredivisie stunten, maar ook in China zaken doen. Grote subsidiegelden liggen klaar voor voetbalopleidings- bedrijven/clubs die de hoge heren in China willen helpen om ooit het WK voetbal te winnen. Maar de kou is even uit de lucht. De salarissen worden betaald en Timothy Derijck hoeft waarschijnlijk de laatste vier duels niet op de tribune toe te kijken. De KNVB heeft inmiddels een verzoek gekregen vanuit het Kyocera Stadion om de Haags trots weer in te delen in de 'veiligere' categorie 2. Heeft de knuffel van Jan Willem Wigt geholpen of moet hij weer vrezen voor toekomstige afleveringen van de soap waarin ADO Den Haag de laatste jaren verkeerde? De club is gered, leve ADO Den Haag. Op naar de subtop van de eredivisie. Waar waren die 1,7 miljoen euro voor gereserveerd die nog niet zijn overgemaakt eigenlijk? Krijgt de Chinese grootdeelaanhouder ooit net zo'n standbeeld als Aad Mansveld en nu ook Martin Jol bij RKC? De toekomst zal het leren. Wie weet al in het huidige jaar, het jaar van de aap. Blijft hij in de spreekwoordelijke mouw of bakt hij ons alsnog een poets?

Drie pingels: doelpunt

Je kent het nog van vroeger, drie corners penalty. Hier in de Amerikaanse Major League Soccer doen ze het net even anders. Twee maal mag de strafschopnemer opnieuw aanleggen omdat de doelman te vroeg inloopt. En de derde maal is het raak. De doelman van een aanvankelijke held tot een verliezer maken. Maar daar had hij wel drie pogingen voor nodig. Wie is de held of de verliezer?

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro