Fotocarouseldonderdag 25 februari 2016

Waar is Messi?

Dat was de vraag van velen in deze commercial waar bijna alle huidige voetbalhelden een rol in vertolken. Het antwoord is eenvoudig. Messi speelt op Adidasjes en niet op Nike’s. Nike maakt van zijn commercials altijd hele leuke filmpjes om het publiek zover te krijgen om zich aan te sluiten bij de voetbalschoenengigant. In Nederland is de tijd van de Vendex en Rucanor al lang geleden. Nike is trendsetter waar het voetbalschoenen betreft in speciale kleurtjes en de meest malle namen. Kwam je vroeger thuis met een Vendex van drie tientjes, nu is een Nike Magista Obra FG of een Nike MercurialIX Final IC van bijna 300 euro alweer bijna uit de mode. Desondanks gewoon lekker genieten van de tricks van de voetbalgoden in het filmpje.

FC Twente slaat zich sportief goed door de financiële malaise heen

FC Twente is sportief gezien weer schitterend bezig de laatste weken, nadat de eerste helft van het seizoen absoluut rampzalig is verlopen. Dit kwam vooral doordat de sfeer door het beleid van de laatste jaren werd bepaald. Joop Munsterman heeft de afgelopen jaren alles alleen bepaald en heeft gezegd dat hij Twente nooit kwaad wilde doen. Het kwaad is echter allang door hem aangericht, want het ene lijk na het andere komt uit kasten en bureaulades te voorschijn en voorlopig komt daar nog geen einde aan. Dat is hem niet helemaal alleen aan te rekenen, maar hij heeft zich alleen door ja-knikkers laten omringen. Twente toont aan, dat er altijd mensen met een kritische blik op de zaken moeten blijven en die waren er dus duidelijk niet, waardoor Munsterman van het rechte pad af heeft kunnen raken. Er is al een hoge geldboete en drie seizoenen schorsing voor europees voetbal uitgesproken en de betaald voetbal licentie zou kunnen worden ingetrokken, omdat die op onjuiste gronden is verstrekt. Voorlopig is die beslissing door de KNVB uitgesteld tot 1 mei, om een juiste voorstelling van de halfjaarcijfers mogelijk te maken. Maar de dreiging tot intrekking is er nog steeds. Terwijl de huidige (interim) beleidsbepalers zich als kundige puinruimers aan het manifesteren zijn en daarmee langzaam de vuilcontainers met fouten ontwarren om alles op bestuursniveau weer glad te strijken, is het niet makkelijk geweest voor Rene Hake en zijn manschappen om het sportieve gedeelte goed te laten verlopen. Rene Hake is als assistent naar voren geschoven, nadat Alfred Schreuder als foutje van het verleden werd afgevoerd. Hij had een contract tot 2019 en niemand wist dat Twente nog zo lang met Schreuder door zou moeten, totdat er ineens een getekend contract uit een of andere bureaula werd gehaald. Schreuder kreeg het elftal niet meer aan de praat, kreeg werkelijk alle problemen over zich heen en moest uiteindelijk weg. Twente zakte sportief steeds verder weg en het woord degradatie werd al in de mond genomen, want Twente was toen de winterstop was ingetreden gezakt tot de zeventiende plaats.

Hakim Ziyech

In de winterstop vonden er wat veranderingen in de spelersgroep plaats. Hakim Ziyech, de sterspeler en aanvoerder, was ongeveer de enige speler die direct bij goals betrokken was. Nadat hij zijn mond wel heel erg kritisch opentrok, bleek hij voor de aanvoerdersrol niet meer geschikt en de band werd toegekend aan de Chileen Felipe Gutteriez, een speler die al vrij lang uit vorm was. Gutteriez heeft sindsdien veel meer vertrouwen en voetbalt nu meer samen met Ziyech in plaats van in dienst van hem. Ook de verdediging is er op vooruit gegaan, omdat er nu echte verdedigers staan, die niet roekeloos naar voren lopen alsof ze middenvelders zijn en zelfs de al jaren uit vorm zijnde Jerson Cabral begint te laten zien, dat hij wel degelijk kan voetballen. Dat alles heeft ervoor gezorgd, dat Twente vijf van zijn zeven wedstrijden in 2016 gewonnen heeft. Ineens staat Twente dertiende en staat de nummer zestien in een vloek en een zucht maar liefst negen punten achter. Sportief is de weg naar boven weer gevonden en nu nog maar hopen dat de huidige beleidsbepalers in samenwerking met KNVB, de gemeente Enschede en externe onderzoeksbureaus ervoor kunnen zorgen dat Twente volgend seizoen nog een licentie heeft, want Twente is te groot om te verdwijnen door grove fouten die door een eenling lijken te zijn gemaakt. Als ze zo door blijven gaan zoals ze de laatste maanden bezig zijn, lijkt de handhaving van de licentie ook geen probleem op te leveren.

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro