Fotocarouseldonderdag 5 mei 2016

Behoudt FC Twente!

Ik zal blij zijn als het eind mei is. Ik ben het gesteggel om FC Twente spuugzat. Normaal gesproken zou ik ingestemd hebben met een intrekking van hun proflicentie, maar in dit geval zit het me niet lekker. Natuurlijk was er sprake van een creatieve boekhouding en andere schendingen van regels, maar er was niemand die er meteen wat aan deed. Ik snap vooral de reactie van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) niet. Ze hebben maar af lopen wachten, terwijl de ten laste gelegde feiten al vanaf 2013 worden gepleegd! Ik vind dat de KNVB de club al in 2013 flink doorgelicht had moeten hebben. Om over de houding van directeur Bert van Oostveen maar te zwijgen. Terwijl het onderzoek nog loopt, lijkt het me zeer onverstandig om te zeggen dat de kans op een proflicentie voor FC Twente minimaal is. Omdat de club er alles aan doet om ondanks de tegenwerking weer een goeie toekomst te krijgen, vind ik dat dat aanmoediging verdient. Van mij mogen ze de proflicentie behouden. Er moet wel een straf komen. Dan zou ik zeggen: "Zet FC Twente terug naar plaats achttien en laat ze het volgende seizoen in de Jupiler League beginnen met een puntentotaal van min negen en voeg er voor mijn part aan toe dat Jong Ajax en Jong PSV voor de wedstrijden tegen FC Twente door het eerste moeten worden vervangen. Die doen toch al aan competitievervalsing, dus maak daar ook gebruik van! Recettes van die vier wedstrijden dienen dan voor een plaatselijk sociaal doel te worden aangewend. Niet meteen weer promoveren vind ik een vereiste om de club rustig een goede herstart te kunnen laten maken." Ik vind ook dat de KNVB hun toezichtprocedures moet veranderen en eens goed tegen het licht te houden. Een goede uitspraak eind mei zou zijn als de KNVB besluit FC Twente te behouden als profclub!

ADVERTEERDERS

Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro
Hier kan uw advertentie
met hyperlink staan!

1 maand = 50 euro
3 maanden = 140 euro
6 maanden = 250 euro
12 maanden = 450 euro